ללא קטגוריה

סיר קציצות של אמא עם שעועית ירוקה

Hagit hogi

מתכון לסיר קציצות בקר של אמא ,

עם שעועית ותפוחי אדמה.

כמה שזה טעים

מאת – חגית חוגי

 

המרכיבים

תערובת הקציצות –

חצי קילו בשר טחון

בצל מגורד

חצי חבילת כוסברה קצוצה

חצי חבילת פטרוזיליה קצוצה

תפוח אדמה קטן מגורד

2 שיני שום כתושות

ביצה

רבע כוס מי סודה

פפריקה מתוקה

חצי כפית כמון

חצי כפית ראס אל חנות

מעט אגוז מוסקט

מעט מלח ופלפל שחור

לרוטב

2 בצל

שיני שום

מעט סוכר

פפריקה

חוויאג'

כורכום

פילדלפיה או גריל עוף

מרק עוף

כמון

תפוחי אדמה 4

2 כוסות שעועית ירוקה

אפשרות גם לכף רסק עגבניות מי שאוהב.

ההכנה

תערובת בשר – נערבב הכל יחד ונכניס למקרר לשעה.

רוטב –

בסיר סוטאג  נטגן 2 בצלים פרוסים להשחמה.

נוסיף 3 שיני שום כתושות…כף סוכר ונקרמל ביחד ונזהר לא לשרוף.

נוסיף פנימה את התבלינים.

נפזר את השעועית וסירות תפוחי אדמה נוסיף מים ונבשל על אש קטנה לחצי שעה.

לאחר חצי שעה נטעם ונתקן טעמים.

נגלגל הקציצות ונוסיף פנימה בזהירות תוך כדי ניעור הסיר בעדינות. (אפשר גם לטגן הקציצות לפני כן מי שרוצה זה מצויין ואפשר להכניס גם בלי טיגון יוצא מעולה גם כן)…נבשל הכל יחד מכסה סגור אש קטנה בערך שעה..לאחר שעה נוריד המכסה ונצמצם הרוטב שיהיה דבשי

בתאבון

חגית חוגי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *