עוגיות קינוחים

זה אחלה מתכון לעוגיות מגולגלות ובצק לכל סוגי העוגיות

רויטל זניש

 

רולדת תמרים ואגוזים
מגולגלות מבצק פריך
פשוט נמס בפה מושלמות לאירוח
מתאים גם לכל סוגי העוגיות
עוגיות ריבה ,  סהרונים,אוזני המן  ועוד
מאת – רויטל זניש
*לבצק*
*סוד קטן וחשוב*
בצק פריך לא אוהב חום ידיים
להכין במעבד מזון א במיקסר
הרכיבים-
4 ורבע כוסות קמח מנופה
200 גרם חמאה/ מחמאה רכה לפרווה
חצי כוס שמן קנולה
3/4 כוס מיץ תפוזים
כפית גדושה אבקת אפיה
1 סוכר וניל
כף גדושה אבקת סוכר- (אפשר עוד 2 כפות – לעוגיות ריבה או אוזני המן )
למלית- עוגיות מגולגלות
( ניתן למלא כל מילוי שאוהבים )
ממרח שוקולד
ממרח חלב או
קינדר או
 ממרח תמרים
קינמון
 כוס אגוזי מלך קצוצים
איך מכינים – 
1. במיקסר עם וו גיטרה
מערבבת את החמאה, שמן, מיץ תפוזים, סוכר וסוכר וניל.
מנפים קמח ואבקת אפיה יחד, ומוסיפים בהדרגה.
לשים עד שנוצר בצק אחיד.
מחלקים ל – 4 כדורים עוטפים בניילון נצמד ומשהים במקרר למשך שעה.
 מרדדים כל כדור בצק בין 2 ניירות אפייה מקומח , לעלה מלבני דק,
מלית ומפזרים מעל רבע מהאגוזים הקצוצים, ומגלגלים בעזרת נייר אפיה לרולדה.
מעבירה את הרולדה עם הנייר האפייה
על התבנית של התנור.
שמים למשך חצי שעה למקפיא כדי שהרולדה יקבל צורה יפה לפני החיתוך. או במקרר.
בעזרת חותכן או סכין לחתוך כמעט עד הסוף.
אופים בתנור שחומם מראש בחום של 170 מעלות כ- 20 דקות עד הזהבה.
כשהעוגיות יוצאות מהתנור ומתקררות מסיימים את החיתוך עד הסוף ( כ- 10 עוגיות מעל רולדה – תלוי בגודל שרוצים).
אופים בתנור שחומם מראש בחום של 170 מעלות כ- 20 דקות עד הזהבה.
מצננים מעט ומפרידים בעזרת סכין.
 בוזקים אבקת סוכר.
בהצלחה!!
טלי ידיד מזרחי

תגובות 2

  1. הבצק די דביק לאחר רידוד כמו שרשמת איך אני מגלגלת?? הנייר נשאר על הבצק. אשמח לעזרתך תודה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *