לחמניית באן עם בשר מפורק
אין יותר טעים מזה
כמו באירועים
להצטייד בכלי במבוק מיוחד קונים בכל חנות כלי בית.זה יושב על סיר מלא מים והכל נעשה על אדים
הבשר המפורק צריך להיות בשר עם סיבים לכן משתמשים באסאדו ללא עצם ובשר שריר.
ברוטב אסייאתי זה פשוט מעדן טעים
לחמניות באן מאת מלי מאירוב
הרכיבים –
בצק הלחמניות –
3 כוסות קמח
רבע כוס סוכר
חצי כפית סודה לשתיה
2 כפיות אבקת אפיה
כפית מלח
כף שמרים יבשים
כף שמן
כוס מים
איך מכינים –
במיקסר נשים כל הרכיבים של הבצק ונלוש 10 דקות.
אם הבצק יבש נוסיף מים בטיפות עד שהוא גמיש וחלק .נ
כסה לשעה להתפחה.
נחתוך ריבועי נייר אפיה ונניח על מגבת. ניקח את הבצק ונחלק לכדורים בגודל פינג פונג.יוצא בערך 9 יחידות.
נשטח כל חתיכה ונאסוף את שולי הבצק לאמצע ונהפוך כך שיצא כדור חלק מלמעלה נניח את הכדור עם התפר למטה על נייר האפיה.
נכסה עם בד דק לחצי שעה.
נעביר את הניירות עם הלחמניות לסלסלת הבמבוק במרווחים. נרתיח סיר עם מים שהקוטר שלו מתאים לסטימר. רק שהמים רותחים נניח את הסטימר מעל הסיר בלי לכבות את האש ונסגור את מכסה הסלסלה ל 15 דקות.
זה יתפח וישאר לבן ויראה כך.
נוציא ונניח לקרור.
לבשר
בשר מפורק מלי מאירוב
בשר אסאדו ושריר
בצל
מלח
פלפל שחור
פלפל חריף
שום
ס יה
סוכר חום
טריאקי
פפריקה
סליאן
איך מכינים –
לקחת חצי קילו בשר שריר מספר 8 חתוך לקוביות גדולות.. ו 3 חתיכות אסאדו בלי עצם.. או 600 גרם שריר ללא אסאדו..
לחמם שמן במחבת ולטגן בצל .. להכניס את חתיכות הבשר..לפזר עליהם מלח ופלפל שחור גרוס.. ולטגן על להבה גבוהה מכל הצדדים עד שמשנים את הצבע.
להעביר את הבשר לסיר שמתאים לתנור.
להוסיף פלפלים חריפים יבשים,כף ג'ינג'ר מגורד, 3 שיני שום פרוס,
מלח ומים רותחים עד לכיסוי הבשר…נבשל חצי שעה עם מכסה סגור..ונעביר לתנור את הסיר מכוסה בנייר כסף 170 מעלות 3 שעות.
נבדוק שיש נוזלים..נוציא את הסיר ונחכה לקרור מלא..במחבת נשים רבע כוס סויה עם רבע כוס סוכר חום ..2 כפות סילאן..כף טריאקי..כף ברביקיו כפית פפריקה ו 3 כפות מים..נבשל כמה דקות ..שהבשר התקרר נסנן אותו מהנוזלים ונפורר אותו עם מזלג ונעביר למחבת עם הרוטב..נערבב ונטעם ונתקן תיבול
ההגשה
נחתוך לחמניה
נמרח מיונז וחרדל
נמלא בבשר מפורק
עם חסה עגבניה ובצל סגול
ונגיש
נראה טוב