מאת – לי מויאל
מרק כתום ליום חורפי
הרכיבים –
3 גזרים
2 בטטות בינוניות או אחת גדולה
רבע דלעת
חצי דלורית
בצל
3-4 שיני שום
2-3 גבעולי תימין
100 מ"ל שמנת לבישול / קרם קוקוס (פרווה)
100 גרם חמאה או מחמאה (פרווה)
איך מכינים –
נחתוך את כל הירקות לקוביות
נשים בתבנית עם שמן זית מעל ומכניסים לתנור ל50 דקות בערך עד שהירקות מתרככים ומקבלים צבע
מטגנים את הבצל עם חצי מהחמאה וטיפה שמן זית , מוסיפים את השום.
מעבירים את הירקות ומטגנים ביחד.
מוסיפים 2-3 כוסות מים רותחים (תלוי ברמת הסמיכות שרוצים)
נותנים למים לבעבע ומוסיפים מלח, פלפל לבן, מרק עוף פרווה כפית, כפית גריל עוף , שום גבישי ואת הטימין.
נטחן עם בלנדר מוט למרקם חלק
מוסיפים שמנת לבישול והחמאה
בתיאבון!
מומלץ לאכול עם קרוטונים 🤤