ללא קטגוריה עוגות קינוחים

עוגת החורף שלי

Ba Su
עוגת אגוזים וקינמון, עוגה חורפית ❤️
בול למזג האויר הקריר
מתכון – Ba Su
הרכיבים
1/2 כוס שמן
100 גרם חמאה רכה/מרגרינה
1/4 1 כוסות סוכר
2 כפיות תמצית ווניל
4 ביצים שלמות
2 כוסות קמח תופח
גביע שמנת חמוצה/מיץ
כוס אגוזי מלך
1
לתערובת קינמון:
בקערית נפרדת לערבב
2 כפות קינמון
2 כפות מייפל או סילאן
כפית תמצית ווניל
איך מכינים
בהתחלה ניקח כוס אגוזי מלח ונמחץ שיהיו קצוצים גס
מחממים תנור ל 180 מעלות
משמנים את התבנית (טבעת או שתי תבניות אינגליש קייק) היטב, גם את הדפנות
בקערת מיקסר נשים את השמן, חמאה, ווניל וסוכר
נקציף הכל לקרם חלק, נוסיף ביצים,
אחת בכל פעם, מקציפים במהירות גבוהה.
מנמיכים את מהירות המיקסר, נוסיף קמח ורבע מהאגוזים הקצוצים-
מיד אחכ את השמנת חמוצה ,או יוגורט טבעי.
מערבבים עד לבלילה חלקה. להמנע מערבוב יתר!
נערבב בקערה קטנה קינמון, מייפל ווניל
מעבירים רבע מבלילת העוגה שבמיקסר לתערובת הקינמון ומערבבים היטב.
יוצקים חצי מהבלילה שבמיקסר לתבנית,
מעל מוסיפים חצי מתערובת בלילת הקינמון ומפזרים מהאגוזים שנשארו.
מעל האגוזים יוצקים את יתר הבלילה של המיקסר ותערובת הקינמון ומיישרים
בעזרת קיסם, יוצרים דוגמת שיש בעוגה
מעבירים לתנור, אפיה בחום של 180 מעלות.
ואופים כ 50 דקות ושהעוגה זהובה, יציבה, וקיסם שננעץ יוצא יבש ונקי.
מקררים לטמפ' החדר לפני שפורסים

תגובה 1

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *