בשר ללא קטגוריה מאפים

שבלול בשר נדיר עם תערובת מיוחדת במינה

אילנית בניזרי

מתכון לשבת ולכל חג !

מי שלא מכין מפסיד
שבלול בורקס בשר וכבדי עוף
מאת אילנית בניזרי

הרכיבים

למעטפת:
חבילת בצק פילאס טורכי
ביצה להברשה
שומשום לבן/שחור

מרכיבים למילוי:
500 גרם בשר בקר טחון
300 גרם כבדי עוף
בצל קצוץ
2 שיני שום כתושות
2 כפות שמן
כף סילאן
רבע כפית כורכום
כפית פפריקה
כפית אריסה חריפה או פלפל צ'ילי טרי קצוץ
רבע כפית כמון
פלפל שחור גרוס
מלח
2 כפות כוסברה טריה קצוצה

איך מכינים

הכנת המלית:
ראשית את כבדי העוף נצלה לפי ההלכה נצנן ונחתוך לקוביות קטנות.
במחבת נטגן את השמן והבצל עד להזהבה,

נוסיף את השום והסילאן ונערבב

אחר כך נוסיף את הכורכום הפפריקה והאריסה ונערבב לפתיחת טעמים,

נוסיף את הבשר הטחון ונמעך עם מזלג

נוסיף את כבדי העוף הצלויים ושאר התבלינים והירק ,

נטגן עד לשינוי צבע בבשר תוך ערבוב תמידי עם המזלג.
בערך כ10 דקות וזה מוכן,

לאחר שהמלית תתקרר נעביר את המלית לקוצץ מזון ונטחן ב 3 פולסים קצרים.

להכנת השבלול:
נפרוס את הבצק פילאס לאורכו ונחצה אותו לשניים.
נניח לכל אורך הבצק את המלית ונגלגל לרולדה מהודקת.
נגלגל את "הנחש " הארוך לצורת שבלול
ונניח בתבנית מרופדת עם נייר אפייה במרכז התבנית.
נמלא את החצי השני של הבצק באותה השיטה ונכרוך סביב השבלול שהכנו.
נבריש ביצה ושומשום ונכניס לתנור שחומם מראש ל200 מעלות עד להזהבה.
בתיאבון!

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *