בשר ללא קטגוריה

צלי בקר גן עדן – הכי טעים שהכנתי

אילנית כרבי
צלי בשר עם תפוחי אדמה
מתכון – אילנית כרבי:
הרכיבים- 
לבשר:
צלי כתף מספר 5
חצי כפית כורכום
חצי כפית פלפל אנגלי
חופן קטן עלי דפנה
3-4 תפוחי אדמה
לרוטב:
שמן
2 בצלים
6 שיני שום
כף כורכום שטוחה
2 קוביות פטרוזליה קפואה של דורות
כוס וחצי מים רותחים
כף מרק עוף
חצי כפית פלפל שחור גרוס
קמצוץ כמון
קמצוץ מלח גס
חופן קטן פטרוזיליה יבשה
חופן קטן בזיליקום יבש
סילאן
איך מכינים
הבשר:
נשים במים חמים גוש צלי מספר 5
תוך כדי נוסיף כורכום, פלפל אנגלי ועלי דפנה
נבשל עד שהבשר רך, אפשר בסיר לחץ, נסנן ונקרר
אחרי שמתקרר נחתוך לפרוסות
נשים במים רותחים תפוחי אדמה חצויים עד התרככות קלה, נסנן ונקרר.
להכנת הרוטב:
בסיר רחב נסגור את חתיכות הבשר בטיגון קל ונוציא
נוסיף שמן ונטגן עד להזהבה את הבצלים חתוכים לקוביות קטנות
לבצל נוסיף את שיני השום, כורכום והפטרוזיליה הקפואה
ניקח את תפוחי האדמה החצוים ונוסיף
נערבב קצת ואחרי 5 דקות נשפוך כוס וחצי מים רותחים ונפזר כף מרק עוף.
אחרי זה נשים את חתיכות הצלי, נפזר מעל פלפל שחור גרוס, כמון, מלח גס, פטרוזליה ובזילקום יבשים
ניתן להכל להתבשל כ 45 דקות במידה וצריך נוסיף עוד מים
לאחר סיום הבישול נזגג סילאן מלמעלה
נכניס לתנור שחומם מראש ל200 מעלות ללא מכסה עד להזהבה
נפזר פטרוזליה מלמעלה לקישוט ונגיש
בהצלחה!

תגובות 4

  1. אני עושה את זה לגמרי אחרת, לא מוגנת בשר אחרי שסובל כמה שעות, אלא בהתחלה מטגנת את נטח הבשר, סוגרת אותו מכל הכיוונים יחד עם בצל שמשחים יחד, מוסיפה גזר, שורשי סלרי ופטרוזיליה, סלרי ותקבלינים: פלפל שחור גרוס, עלי דפנה, אגוז מוסקט ו6-8 שיני שום , צרור פטרוזיליה ןצרור כוסברה , מוסיפה 2 כוסות יין אדום ומוסיפה מים עד לכיסוי הבשר, מבשלת שעתיים וחצי על אש קטנה,
    מוציאה את הבשר למקרר בכלי סגור שלא יתיבש ואת כל מה שיש בסיר מסננת ומועכת הכל דרך המסננת, מעבירה לסיר , מוסיפה מלח וכך אבכת מרק. פלפל שחור טחון קצת
    מוסיפה לרוטב את הבשר בפרוס, נותנת הטרחה של כרבע שעה ואם הבשר עדיין לא מספיק רך, אז קצת יותר עד שצריך, כמובן על אש ממש קטנה וזהו,
    מעדן אמיתי ורך כמו חמאה וטעים בטירוף
    תינסי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *