טבחה של סבתא מומו
תמונה – Kelly Fellner Abooksis
הרכיבים-
5-4 חבילות עלי מנגולד טריים
2 כוסות חומוס מושרה
2 כוסות שעועית מושרית
ראש 1 של שום
תפוח אדמה מקולף חתוך לרבעים
קילו וחצי בשר שריר / עוף נקי מעור
חצי כף מלח
רבע כף פלפל שחור
4-5 ביצים
איך מכינים –
תחילה נפריד את עלי המנגולד מהגבעולים וננקה היטב
קוצצים את המנגולד הטרי דק דק
אחר כך נטגן את המנגולד עם מעט שמן עד שמשחיר מעט
בסיר רחב נשים מעט שמן ונוסיף את החומוס והשעועית
מעל נסדר את המנגולד המטוגן
נסדר בסיר את התפוחי אדמה, ראש של השום באמצע ואת הבשר והביצים
נפזר מלח ופלפל מלמעלה
נשים מים עד גובה התבשיל ונבשל על הגז עד לריכוך של תפוח האדמה
אחר כך מעבירים לפלטה כל השבת ומגישים עם קוסקוס
בתיאבון
כתוב 5-6 חבילות עלי מנגולד. האם הכוונה ל5_6 עלים או באמת 5_6 חבילות?
זה רק העלים הירוקים וכן,צריך הרבה מנגולד לסיר כזה גדול זה מצטמצם ונשאר ממש מעט אחרי בישול.