מאפים עוגות קינוחים

עוגת התפוזים של אמא היא תמיד מצליחה לי

חני קונאשוילי

 

עוגת תפוזים מרקם עננים

מתכון מאת חני קונאשוילי

הרכיבים-
6 ביצים
כוס וחצי סוכר
3/4 כוס שמן
שקית סוכר וניל
3/4 כוס מיץ תפוזים טרי
כף גרידת תפוז
2 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה מנופה
איך מכינים-
*כל המידות בכוס חד פעמית מקרטון*
במיקסר נתחיל מלהקציף את הביצים
נוסיף בהדרגה כוס וחצי סוכר
נקציף עד לקצף תפוח מאוד ויציב בערך כמה דקות
נוריד למהירות הכי נמוכה
להוסיף 3/4 כוס שמן, סוכר וניל,  3/4 כוס מיץ תפוזים טרי,
כף גרידת תפוז ונפסיק את המיקסר.
לאחר מכן נוסיף 2 כוסות קמח, אבקת אפיה מנופה
ונערבב בעדינות עם לקקן עד לתערובת אחידה
נשתמש בסיר פלא, נשים נייר אפיה בתחתית ונשפוך את התערובת לסיר
נחמם תנור מראש ל160 מעלות חום עליון ותחתון
נאפה כ50 דקות, נוציא ונצנן
בהצלחה!
חני קונאשוילי

תגובות 4

  1. לא כתוב,להפריד הביצים לפני ההקצפה. מה זה אומר? מפרידים ומקציפים רק הלבן? או מקציפים את כל הביצים יחד?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *