בשר מתכונים מהירים

מתכון לבסטיל טריפולטאי אמיתי

גלית נטו

 

בסטיל טריפולטאי אמיתי כמו בבית של סבתא

מתכון מאת – Maayan Sitbon
תמונה – גלית נטו

 

הרכיבים-
8 תפוחי אדמה בינונים
3 ביצים
בצל
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1/2 קילו בשר טחון
כפית כורכום
חצי כפית פלפל שחור
כפית מלח
כפית מרק עוף
רבע כפית תבלין לקציצות
חצי כפית בהרט
קמח
איך מכינים –
תחילה נרתיח 8 תפוחי אדמה בינוניים ו2 ביצים קשות
לאחר מכן נרסק את התפוחי אדמה לתוך קערה, ונוסיף את הביצים כשהן חתוכות לקוביות
לקערה עם הפירה והביצים נוסיף מלח פלפל לפי טעם ונערבב היטב
במחבת נטגן בצל קצוץ עד שמתחיל להזהיב, נוסיף את הבשר ונטגן עם הבצלים כמה דקות עד שמשחים
נוסיף את התבלינים והפטרוזיליה בהדרגה ונערבב היטב שהתבלינים יתמזגו לבשר
נוריד את הבשר מהאש ונצנן
ניקח חופן מהפירה ונשטח על כף היד, נשים מתערובת הבשר ונעטוף לצורה כמו בתמונה
לאחר שסיימנו את כל התערובת נכין קערה עם בלילה מביצה ומעט מלח פלפל, ובקערה נפרדת קמח
כל בסטיל נקמח בקערה עם הקמח, נעביר בבלילת הביצה, נטגן בשמן עמוק  משני הצדדים עד הזהבה על אש בינונית
נוציא וניתן לבסטיל לנוח כ5-10 דקות ונטרוף
בתאבון 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *