מאכלים ביתיים קציצות תבשילי עדות

הפסטלים הכי טעימים של אמא לפסח

אילנה לוי
הפסטלים של אמא לפסח – הכי טעימים בעולם
מתכון של אילנה לוי
הרכיבים-
למילוי:
2 בצלים קצוצים דק
חצי ק"ג בשר טחון
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
כפית מלח
כפית פלפל שחור גרוס
למעטפת:
6 תפוחי אדמה
חצי חבילה פטרוזיליה קצוצה
חצי חבילה כוסברה קצוצה (לא חובה)
מיץ מחצי לימון
3 ביצים
3/4 כוס קמח מצה
3 כפות קמח תפוחי אדמה
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
חצי כפית פללפל לבן גרוס
כף אבקת מרק עוף
רבע כפית כורכום
שמן לטיגון
איך מכינים –
למילוי:
נטגן במחבת גדולה עם מעט שמן 2 בצלים קצוצים עד הזהבה יפה
נוסיף חצי ק"ג בשר טחון, חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
נתבל בכפית מלח וכפית פלפל שחור גרוס
נטגן ונפורר את הבשר על אש גבוהה
עד שהבשר משחים ונטגן עוד כ4-5 דקות
נוריד מהאש ונעביר למסננת להגרת הנוזלים ולקירור מוחלט
למעטפת:
נבשל 6 תפוחי אדמה עם הקליפה בסיר עם מים רותחים עד כדי ריכוך
נקרר, נקלף ונמעך לפירה,
נוסיף חצי חבילה פטרוזיליה קצוצה
חצי חבילה כוסברה קצוצה, מיץ סחוט מחצי לימון ונערבב
לאחר מכן נוסיף 3 ביצים, 3/4 כוס קמח מצה,
וכ3 כפות קמח תפוחי אדמה
נתבל בכפית מלח, חצי כפית פלפל שחור גרוס,
חצי כפית פלפל לבן גרוס,
כף אבקת מרק עוף ורבע כפית כורכום
נערבב היטב את כל העיסה
ונניח במקרר כ20 דקות לספיגת החומרים
בידיים רטובות ניקח כדור מהעיסה
נמלא במילוי נסגור ונשטח מעט, נמשיך ונסדר ככה את כל התערובת
נטגן בשמן בגובה 2 – 3 ס"מ משני הצדדים
בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *