בשר תבשילי עדות

המנה ששיגעה את המדינה – צלי בקר כמו באירועים לערב החג

אילנית בניזרי
זאת המנה ששיגעה את המדינה צלי בקר כמו שמגישים באירועים עם ערמונים ופטריות
המתכון של אילנית בניזרי
הרכיבים-
נתח כתף מספר 5 – 2 קילו
סלסלת פטריות
2  שקיות ערמונים בוואקום
2 בצלים פרוסים
רבע כוס שמן
כ- 2 כוסות מציר הבשר
חופן כוסברה קצוצה
2 כפות רוטב ברביקיו
פלפל שחור גרוס
רבע כפית פלפל לבן
כפית כורכום
כף אבקת מרק עוף
כפית דבש
כוס מים רותחים

 

איך מכינים – 

ראשית נתחיל עם הבשר ,

גוש צלי כתף מספר 5,

לסגור בטיגון קל עם מעט שמן מכל הצדדים ולהניח בצד..

להרתיח את הבשר בכ – 2 ליטר מים, בצל שלם ,גזר מקולף.

פלפל אנגלי,עלי דפנה מעט כורכום ומעט פלפל שחור גרוס,

שעתיים וחצי בישול – אפשר שעה בסיר לחץ .

נסנן את הציר במסננת צפופה ונשמור במקרר .

לצנן את הבשר במקרר לכמה שעות או ללילה ואחר כך לפרוס לפרוסות.

 

לרוטב:

נטגן את הבצלים בשמן עד להזהבה ,נוסיף את רוטב ברבקיו ,כורכום ונערבב קלות .

נניח את פרוסות הבשר נטגן דקה מכל צד כעת נוסיף את 2 כוסות הציר בשר

את הכוסברה ,פלפל שחור גרוס, פלפל לבן ,נבשל חצי שעה ואז נוסיף את הפטריות והערמונים..

נבשל לעוד רבע שעה ואז נכין את בלילת האבקת רוטב לצלי ! .

בקערית קטנה נמזוג כוס מים רותחים ! נוסיף את האבקת רוטב צלי ,אבקת מרק עוף (ניתן לוותר על האבקת מרק עוף ) ודבש .

נערבב היטב ,נוסיף לסיר.

נבשל לעוד כעשרים דקות וזה מוכן !!

בהצלחה אילנית בניזרי ❤

 

במידה וחסר מלח תוסיפו מעט ,אבקת ציר בשר ואבקת מרק עוף מלוחים לכן תיזהרו עם המלח ! .

 

את הרוטב ברביקיו ניתן להמיר לרוטב …סצ'ואן…רוטב טראיקי…רוטב שזיפים ..

אילנית בניזרי

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *