מאפים מתכונים מהירים

מתכון לבייגלה עולמי

תמר ניסים

 

בייגלה עולמי מתכון כשר לפסח

מתכון מאת תמר ניסים


הרכיבים-

לבצק:

קוביית שמרים טריים של 25 גרם כשר לפסח

שתיים וחצי כפות סוכר

ככוס מים פושרים

רבע כוס שמן קנולה

רבע כוס שמן זית

כפית מלח

ביצה

400 גרם תערובת לאפיה של מולינו (כשרה לפסח)

 

 

לציפוי:

כף וחצי סילאן

כוס מים פושרים

שומשום

 

 

איך מכינים –

נפורר את קוביית השמרים עם מים וסוכר

לאחר מכן נוסיף את שאר החומרים ונערבב היטב לבצק אחיד

נכסה את הקערה עם הבצק וניתן לו לתפוח כ40 דקות בערך

אחרי 40 דקות נחלק את הבצק ונגלגל לצורות של נחשים

נכין קערה עם כוס מים וכף וחצי סילאן מעורבבים וקערה נפרדת עם שומשום

נטבול כל נחש בקערה עם הסילאן ומיד לאחר מכן נעביר לשומשום

לאחר שטבלנו בשומשום נסגור את הנחש לבייגלה ונניח בתבנית עם נייר אפיה

ככה נעשה לכל שאר חתיכות הבצק ונסיים

נחמם תנור מראש ל200 מעלות טורבו

נאפה בערך כ30 דקות עד השחמה יפה

אפשר לטבול את הבייגלה גם בביצה במקום במים עם סילאן

בהצלחה!

 

 

תגובות 2

  1. האם אפשר לאפות בתנור עם חימום למעלה ולמטה?
    אין לי טורבו בתנור..ואם כן האם יש הבדל בטמפרטורה?
    תודה. לילי 054-949-8590

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *