אסאדו ברוטב חלומי
מתכון מאת סיגלית עמגר
הרכיבים-
קילו אסאדו (קשתית)
חרדל גרגירים
פלפל שחור גרוס
3-4 ענפי רוזמרין
2 ראשים שום
תימין טרי
כוס מים רותחים
2 כפיות אבקת מרק בצל
2 כפות סילאן
1-2 תפוחי אדמה חתוכים לפלחים / תפוחי אדמה עגולים קטנים
כוס יין לבן
איך מכינים –
תחילה נמרח את נתח האסאדו בחרדל גרגירים,
נפזר מעל הנתח גם פלפל שחור גרוס, ונמרח אותו גם עם שמן זית
נעביר את הנתח לסיר רוסטר/צלייה מלבני
נניח על יד הנתח 2 ראשים שום, 3-4 ענפי רוזמרין, תימין טרי
נערבב כוס מים רותחים עם 2 כפיות אבקת מרק בצל ונפזר על כל הנתח בסיר
נזגג מעל הכל 2 כפות סילאן, נכסה בנייר אפיה ונסגור את המכסה של הסיר
נחמם תנור מראש ל200 בחום עליון ותחתון ונכניס את הסיר לתנור
כעבור 30 דקות ננמיך את הטמפרטורה ל170 מעלות
ניתן להכל להתבשל עד ריכוך הבשר בערך כ4 שעות
כעבור 4 שעות נסדר בסיר פלחי תפוחי אדמה ונשפוך כוס יין לבן על הכל.
נמשיך לבשל עוד כשעה על 170 מעלות שהכל יתרכך לגמרי
לאחר מכן נסיר את נייר האפייה והמכסה,
נעלה את התנור לטמפרטורה של 200 מעלות
נכניס את הסיר עם הנתח להשחמה עד שכל הנוזלים מצטמצמים, נוציא ונתענג
בהצלחה!