עראייס אליפות מתכון לעצמאות
תמונה מאת פרח בן עזרא
מתכון מאת נורית רבו
הרכיבים-
500 גרם בשר בקר טחון דק וטרי
בצל סגול
3 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
כפית מלח
קורט פלפל שחור גרוס
חצי כפית בהרט
3-4 פיתות
שמן זית
שמן קנולה
איך מכינים –
לקערה גדולה נוסיף את הבשר, נגרד בצל סגול 1
נוסיף פטרוזיליה קצוצה, מלח, פלפל שחור, בהרט
נערבב את הכל לעיסה אחידה
ניקח 3 עד 4 פיתות נחתוך לחצאים
נמרח מבפנים מעט שמן זית
נמלא כל חצי פיתה בחופן מהעיסה ונהדק
מחממים מחבת פסים עם כף שמן
מטגנים מצד לצד ובצד הפתח
בזמן הטיגון נחמם תנור מראש ל200 מעלות
נרפד תבנית תנור בנייר אפייה
אחרי שנסיים לטגן מכל הצדדים נכניס לתנור
נאפה כ20 דקות עד שהבשר בפנים נאפה ונהיה עסיסי
בהצלחה!