חלבי מאפים צמחוני

3 קישים מנצחים – בצק מושלם אחד

Noy Kahlon
 
3 קישים מנצחים – בצק מושלם אחד
מתכון מאת Noy Kahlon
הרכיבים-
כמות בצק לקיש 1-
לבצק:
כוס קמח
חלמון מביצה אחת
1/2 גביע שמנת חמוצה
1/2 כפית מלח
100 גרם חמאה
לקיש בצל:
4 בצלים
30 גרם חמאה
1/2 כפית שום כתוש
גביע שמנת מתוקה
3 ביצים
כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
מוצרלה מגורדת (לא חובה)
לקיש חציל גמבה בזיליקום:
חציל 1 חתוך לפרוסות
גמבה 1 חתוכה לרצועות
גבינה בולגרית חתוכה לקוביות
גביע שמנת לבישול
כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
3 ביצים
מוצרלה מגורדת (לא חובה)
עלי בזיליקום
לקיש בטטה:
בטטה 1 גדולה
בצל 1 גדול
30 גרם חמאה
כפית שום כתוש
גביע שמנת לבישול
1/2 גביע שמנת חמוצה
2 ביצים
כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/4 כפית אגוז מוסקט
כף וחצי קמח לבן
קוביות בולגרית (לא חובה)
כמה גבעולי תימין
מוצרלה מגורדת (לא חובה)
איך מכינים –
ללוש את כל המצרכים לבצק רך ונעים
לרדד ולהניח על תבנית פאי, להצמיד בעזרת הידיים לדפנות
ולחורר מעט במזלג, משתמשים בתבנית 26/28 או פאי ארוכה
להכניס למקרר עד הכנת הבלילה לקיש.
לקיש בצל:
מטגנים 4 בצלים פרוסים לרצועות ב30 גר' חמאה עד שנהיים שקופים,
מוסיפים חצי כפית שום כתוש, גביע שמנת מתוקה וממשיכים לבשל מספר דקות.
מורידים מהאש, מצננים ומוסיפים 3 ביצים, מלח פלפל שחור גרוס ושופכים מעל הבצק.
מפזרים מוצרלה (לא חובה)
מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180° ואופים עד הזהבה.
קיש חציל גמבה ובזיליקום:
לטגן חציל פרוס עד להשחמה
לטגן את רצועות גמבה עד להשחמה קלה ולהוציא לנייר סופג.
להניח שכבה של חצילים על הבצק.
מעל החצילים לסדר את רצועות הגמבה.
נחתוך גבינה בולגרית לקוביות ונניח מעל הירקות
בקערה נערבב גביע שמנת לבישול, מלח, פלפל שחור גרוס
3 ביצים ונשפוך מעל הירקות והגבינה.
לבסוף נפזר מוצרלה וקרעי בזיליקום
נכניס לתנור שחומם מראש ל 180° ונאפה כחצי שעה
קיש בטטה:
נחתוך בטטה גדולה לפרוסות,
נרתיח מים ונבשל את הפרוסות עד חצי בישול ונסנן
במחבת מטגנים בצל 1 גדול חתוך לפרוסות עם 30 גרם חמאה
מטגנים עד שנהיה שקוף ומוסיפים כפית שום כתוש
בקערה טורפים גביע שמנת לבישול, חצי גביע שמנת חמוצה,
2 ביצים, מלח, פלפל שחור גרוס, אגוז מוסקט, וכף וחצי קמח לבן לתערובת אחידה
על הבצק מניחים את תערובת הבצל והשום בשכבה דקה, עליהם מסדרים עיגולי בטטה בצפיפות.
אפשר להוסיף קוביות בולגרית אם רוצים.
מוזגים בעדינות את הרוטב שטרפנו עד ל3/4 גובה הדפנות
מעל מפזרים גבעולי תימין ומוצרלה מגורדת (לא חובה)
מכניסים לתנור שחומם מראש ל180° ואופים כ35 – 45 דקות.
בהצלחה!
Noy Kahlon
קצת על קיש:
קיש הוא מאפה צרפתי אהוב, המורכב מבצק פריך במילוי עשיר ומגוון.
הכנתו פשוטה מאוד, ונוכל להתאים את המילוי לפי הטעם האישי
טיפים לקיש:
ניתן להשתמש בבצק עלים קנוי במקום להכין בצק ביתי.
אפשר להוסיף במילוי עשבי תיבול טריים כגון תימין, רוזמרין או פטרוזיליה
ניתן להגיש את הקיש חם או קר, מומלץ לצד סלט או ירקות קלויים

 

לעוד מתכונים לשבועות לחצו כאן

תגובות 10

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *