מאכלים ביתיים מאפים עוגות פרווה קינוחים

פאי תפוחים מרהיב ביופיו באפס מאמץ

ליטל אשואל
פאי תפוחים מרהיב ביופיו באפס מאמץ
המתכון של ליטל אשואל

 

הרכיבים-

בצק עלים מצונן של שמרית חתוך למלבנים
5-6 תפוחי גרנד סמיט פרוסים לפרוסות דקות
לקרם שקדים:
100 גרם מחמאה רכה חתוכה לקוביות
100 גרם אבקת סוכר
ביצה
100 גרם שקדים מולבנים טחונים
3 כפות קורנפלור
דבש
אבקת סוכר לפידור
להברשה לפני האפיה – חלמון ביצה + 1 כף מים + קורט מלח
איך מכינים – 
מתחילים בהכנת קרם השקדים:
בקערה טורפים חמאה רכה ואבקת סוכר למרקם כמו משחה
מוסיפים ביצה וטורפים לתערובת תפוחה,
מוסיפים שקדים טחונים, קורנפלור ומקפלים בעזרת מרית.
מעבירים את הקרם לשק זילוף (אפשר גם להניח עם כפית).
מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה את מלבני בצק העלים,
מזלפים כמות קטן מקרם השקדים במרכז כל מלבן
ומסדרים תפוחים צמודים צמודים, מורחים מסביב את תערובת ההברשה.
מחממים מראש תנור ל 180 מעלות ואופים למשך 25 דקות או עד השחמה יפה.
לאחר האפיה מברישים את הפאי בדבש – ככה הפאי יוצא יפה יותר, וגם נשמר ליותר זמן
מפדרים מעל באבקת סוכר.
מה שיפה במאפה הזה, שאפשר להכין אותו בכל גודל שאוהבים
קינוח מעלף לחג, ופרווה!
בהצלחה!

קצת על פאי תפוחים:

פאי תפוחים – קינוח אהוב ומוכר ברחבי העולם
מקורו ככל הנראה מגיע מאנגליה שם נהגו להכין מאפים ממולאים בפירות
ככל שהזמן עבר הפאי הפך לנפוץ בארה"ב ובמדינות נוספות רבות
ניתן להוסיף למתכון הפאי עוד מגוון של מרכיבים כמו קינמון, אגוזים, פירות יבשים
פאי תפוחים מוגש חם ברוב המקרים, לצד קצפת או גלידה
הפאי תפוחים הוא קינוח מושלם לארוחת ערב חגיגית, אירוח או סתם נשנוש מתוק

 

לעוד מתכונים לעוגות תפוחים לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *