חלבי מאפים פרווה קינוחים

הפחזניות שתמיד מצליחות

אורית חדידה
פחזניות שתמיד תמיד מצליחות
מתכון של אורית חדידה
הרכיבים-
המתכון לכוס מדידה רגילה 240 מ"ל
לבצק:
כוס מים
100 גרם מרגרינה או חמאה
כוס קמח
1/4 כפית מלח
4 ביצים L
למילוי:
2 גביעים שמנת מתוקה / צמחית לפרווה
3/4 כוס חלב / מים לפרווה
חבילה אינסטנט פודינג וניל
לקישוט:
אבקת סוכר
איך מכינים –
תחילה נרתיח מים בסיר, לאחר שהמים רותחים נוסיף ונמיס את המרגרינה/חמאה
נוריד מהאש, נוסיף את הקמח והמלח ונערבב היטב
לאחר מכן נחזיר לאש ונערבב עוד כדקה בערך עד שהבצק נפרד מהדפנות
נוריד מהאש, נוסיף ביצה אחר ביצה ונערבב כל הזמן עד קבלת בצק אחיד
את הבצק נעביר לשקית זילוף עם צנטר כוכב גדול
בעזרת תנועות סיבוב ניצור את הצורה הרצויה
מחממים תנור מראש ל170 מעלות
אופים בערך 50 דקות עד הזהבה
לאחר מכן נוציא ונצנן את הפחזניות
נפתח כל פחזנית בעזרת סכין (לא עד הסוף) ונמלא בעזרת כפית,
אפשר גם למלא בעזרת שקית זילוף
מפזרים מעל אבקת סוכר לקישוט
בהצלחה!

קצת על פחזניות:

פחזניות הן מאפים קטנים וחלולים מבצק רבוך (בצק לזילוף),
ממולאים בדרך כלל בקרם, שוקולד או ריבה כלשהי
חשוב להקפיד על ערבוב נכון של הבצק, כך שיתפח ויהיה אוורירי לאחר האפיה
ניתן לזלף את הבצק בצורות שונות
פחזניות הן קינוח ורסטילי מאוד,
ניתן למלא במגוון טעמים וסגנונות, ומתאימות מאוד לכל אירוע

טיפים לפחזניות:

  • אסור לפתוח את התנור במהלך האפייה, פתיחת התנור במהלך האפייה עלולה לגרום לפחזניות ליפול
  • חשוב לזלף את הפחזניות בגודל אחיד, כדי שהתאפו באופן שווה.
  • חשוב למלא את הפחזניות רק לאחר שהן התקררו לחלוטין, אחרת הקרם עלול להמיס את הבצק.
  • אפשר להוסיף לבצק תבלינים שונים כגון וניל, קינמון, קליפת תפוז וכו' לטעם עשיר יותר
  • חשוב להשאיר מרווח בין הפחזניות בתבנית, כדי שיהיה להן מקום לתפוח במהלך האפייה.

 

 

לעוד מתכונים לשבועות לחצו כאן

 

אורית חדידה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *