לביבות הירק הטעימות בעולם – מתחסלות כמו חטיף
מתכון של איטל איטלי
הרכיבים-
3 גזרים
2 קישואים
בטטה
3 תפוחי אדמה
כוס וחצי פירורי לחם לבנים
2 ביצים
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
שמן לטיגון
איך מכינים –
לקערה נגרד את כל הירקות בפומפיה על החלק הדק ונסחוט את הנוזלים
נוסיף כוס וחצי פירורי לחם לבנים,
2 ביצים, מלח, פלפל שחור ונערבב הכל היטב לעיסה אחידה.
נשתמש במחבת עדיפות למחבת שיש, נחמם שכבה שמן במחבת עדיפות ל2 ס"מ
נכדרר את התערובת לקציצות בינוניות
חשוב שהאש לא תהיה גבוהה מדי,
נטגן משני הצדדים להזהבה ונוציא לנייר סופג.
בהצלחה, טעים בטירוף ומתחסל במהירות
קצת על לביבות ירק:
לביבות ירק הן אהובות ומוכרות בכל בית.
שילוב של פשטות בריאות וטעם משובח,
קלות להכנה ומתאימות לכל הגילאים.
ניתן להשתמש במגוון של ירקות, תבלינים ורטבים.
הבסיס הוא ירקות מגורדים, פירורי לחם, תבלינים וביצים.
לאחר הערבב יוצרים לביבות ומטגנים עד הזהבה.
לביבות ירק הן דרך מצוינת לשלב ירקות בריאים לתזונה שלכם,
הן עשירות בסיבים תזונתיים, ויטמינים, ומינרלים.
הן יכולות להיות ארוחה קלה, מנה ראשונה, או תוספת משביעה.
טיפים ללביבות ירק:
- השתמשו בירקות טריים ואיכותיים, ניתן להשתמש במגוון ירקות רחב כגון תפוחי אדמה, גזר, קישוא, בצל, בטטה, פטריות ועוד.
- מי שאוהב אפשר כמובן להוסיף עשבי תיבול קצוצים, כמו פטרוזיליה, כוסברה או שמיר.
- לאחר הטיגון, נניח את הלביבות על נייר סופג כדי לספוג את עודפי השמן.
- אפייה בתנור היא אפשרות בריאה יותר במקום טיגון, נחמם תנור מראש ל-180 מעלות ונאפה כ20-25 דקות, או עד שהן מזהיבות.