מוקפץ אסיאתי צמחוני מפוצץ בטעמים שיגרום לכם לשכוח מבשר
מתכון של נורית רבו
הרכיבים-
5 כפות שמן
2 בצלים חתוכים לרצועות
3 שיני שום פרוסות דק
4 גזרים מגורדים לגפרורים
3 פלפלים חתוכים לרצועות לא משנה הצבע
4 גבעולי בצל ירוק חתוכים גס
7 פטריות טריות פרוסות דק
2 כפות רוטב סויה
כף רוטב טריאקי
כף סוכר חום דמררה
חבילת נודלס
איך מכינים –
ראשית נבשל את חבילת הנודלס לפי הוראות היצרן,
נשטוף ונסנן במסננת במים קרים היטב ונניח בצד.
לאחר מכן נטגן את הבצלים ושיני השום עם 5 כפות שמן עד השחמה קלה,
נוסיף את הגזרים, הפלפלים ונמשיך לטגן הכל עוד כמה דקות.
אחר כך נוסיף את הבצל הירוק,
אטריות ולקראת הסוף נוסיף את הפטריות,
תוך כדי הבישול נוסיף את התיבול ונערבב,
נקפיץ הכל כמה דקות שכל הטעמים יספגו
מי שאוהב אפשר להוסיף תבלין צ׳ילי חריף,
לפני שמורידים מהאש נטעם ונתקן טעמים לפי הצורך
בהצלחה!
קצת על מוקפץ:
מוקפץ הוא מאכל פופולרי המורכב מירקות, בשר או טופו עם נודלס או אורז,
פשוט מקפיצים את המרכיבים במחבת או ווק עם כמות קטנה של שמן.
מקורו של המוקפץ במטבח הסיני,
אך הפך לחביב ברחבי העולם בזכות הטעם העשיר והמרקם הקראנצ'י שלו.
זהו מאכל פשוט להכנה, גמיש כך שאפשר להתאימו לפי טעמו של כל אחד,
ובריא כי הוא דרך מצוינת לצריכת ירקות וחלבונים לגוף.
טיפים למוקפץ:
- קצצו את הירקות באופן שווה – ירקות קשים יותר כמו גזר או כרוב חותכים לגפרורים,
ירקות רכים יותר כמו בצל או פלפלים חותכים לרצועות דקות, ואת הבשר או הטופו חותכים לקוביות קטנות.
- אל תעמיסו על הווק/המחבת יותר מדי – עדיף להקפיץ את המרכיבים בכמה שלבים כדי שיתבשלו באופן אחיד.
- ניתן להוסיף ג'ינג'ר מגורר, פלפל צ'ילי קצוץ, מיץ לימון או ליים ועוד תיבול לפי הטעם
- אפשר כמובן לקשט בבוטנים קלויים קצוצים, בצל ירוק קצוץ, כוסברה טרייה קצוצה או שומשום.