טבעוני מתכונים מהירים צמחוני

תפוח אדמה בטעם עולמי

אילנית כרבי
תפוח אדמה בטעם עולמי
מתכון מאת אילנית כרבי
הרכיבים-
תפוחי אדמה כמות לפי העדפה
חצי כוס שמן זית
כוסברה יבשה
בזיליקום יבש
רוזמרין
תימין
כורכום
תבלין לשווארמה / תבלין למעורב
פלפל שחור גרוס
כף מרק עוף
מלח גס
איך מכינים –
ראשית נשטוף את התפוחי האדמה ונחצה לחצי את כולם עם הקליפה (אין צורך לקלף).
נשלוק את כולם לסיר עם מים רותחים.
לאחר שתפוחי האדמה מתרככים נוציא ונסנן.
לקערה חדשה ונקייה נוסיף חצי כוס שמן זית,
עשבי תיבול יבשים כמות לפי העדפה-
רוזמרין, תימין, בזיליקום יבש, כוסברה יבשה,
כורכום ותבלין לשווארמה.
מעל הכל נפזר מעט פלפל שחור גרוס, כף מרק עוף ונערבב הכל יחד היטב.
נניח את תפוחי האדמה בצורת פרח על סיר מרופד בנייר אפיה,
נבריש את כל תפוחי האדמה בתערובת התיבול.
נפזר מעל תפוחי האדמה בסיר מלח גס ונוסיף מהצד כוס וחצי של מים רותחים.
נכניס לתנור שחומם מראש ל200 מעלות ללא מכסה,
לאחר חצי שעה של אפיה נוריד ל150 מעלות עד שמקבלים צבע שחום מהמם מלמעלה.
נוציא ונפזר פטרוזיליה טריה לקישוט.
בהצלחה!

קצת על תפוחי אדמה בתנור:

תפוחי אדמה אפויים בתנור, אופציה פשוט נהדרת לתוספת בריאה וטעימה לארוחה.
תפוחי האדמה סופחים את טעמי התבלינים והשמנים בצורה מדהימה,
מתקבל מרקם רך מבפנים ופריך מבחוץ.
אפשר להכין אותם במגוון דרכים-
עם קליפה או בלי, עם תוספות כמו גבינה, שום,או עשבי תיבול,
ואפילו כמנה עיקרית עם מילוי בשר או ירקות,
ניתן לשנות תיבול ולעשות לפי טעמכם, נסו ולא תתחרטו!

לעוד מתכונים לתפוחי אדמה לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *