פשטידת בשר ותפוחי אדמה עשירה בטעם גן עדן
מתכון מאת נועם זיגדון
הרכיבים-
3-4 תפוחי אדמה פרוסים דק דק
לתערובת הבשר:
נערבב בקערה-
1/2 ק"ג בשר טחון
צרור כוסברה קצוצה
2 בצלים קצוצים דק
צרור פטרוזיליה קצוצה
3-4 שיני שום כתושות
3 כפות פירורי לחם
1 ביצה L
תבלין לקציצות
פלפל שחור לפי טעם
מלח לפי טעם
לציפוי:
3 כפות מיונז / ביצה 1 L ומעט שמן
חצי כפית פפריקה מתוקה
1 כף מים
חצי כפית פלפל שחור
מלח לפי טעם
איך מכינים –
ראשית נסדר בתבנית חסינת אש ארוכה וגבוהה
פרוסות תפוחי אדמה בתחתית ובצדדים,
אחר כך נניח מחצית מתערובת הבשר ונשטח היטב,
מעל תערובת הבשר נסדר שכבה נוספת של תפוחי האדמה,
ומעליה עוד שכבה נוספת של בשר,
נסגור הכל בפרוסות תפוחי אדמה נוספות.
נערבב את המרכיבים של הציפוי לבלילה אחידה,
נמרח את הציפוי מעל השכבה העליונה של תפוחי האדמה.
נחמם תנור מראש ל200 מעלות ונאפה כ45 דקות
בהצלחה!
קצת על פשטידת בשר ותפוחי אדמה:
אין על תפוחי אדמה ובשר טחון, וכשמשלבים אותם ביחד
מקבלים פשטידה כה טעימה ויפה שרק עושה חשק לתת ביס,
שילוב הטעמים העשירים של תערובת הבשר ותפוחי האדמה הן תענוג.
הפשטידה אידיאלית לאירוח, לארוחה משפחתית,
ארוחת ערב ביתית והיא מתאימה לכל עונה בשנה.
ניתן להעשיר עוד יותר את הפשטידה על ידי הוספת ירקות שונים או תבלינים מיוחדים אחרים.
טיפים לפשטידת בשר ותפוחי אדמה:
- נקפיד על שכבות שוות, כדי להבטיח אפייה אחידה ומרקם מושלם.
- נוסיף תוספות כמו זיתים שחורים, עגבניות מיובשות, או עשבי תיבול טריים לקישוט ולטעם.
- נסו להוסיף עוד ירקות לתערובת הבשר כמו פטריות או גזר, להוספת טעם ומרקם.
- נגיש את הפשטידה חמה לצד סלט ירוק או תוספת אחרת לפי בחירתך.
לעוד מתכונים עם בשר לחצו כאן