ללא קטגוריה

בולו טריפולטאי מטריף במיוחד לראש השנה

רחל עטיה

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

בולו טריפולטאי מטריף במיוחד לראש השנה
מתכון מאת רחל עטיה

 

הרכיבים-
המתכון לכוס חד״פ חמה
חצי קילו קמח
קוביית שמרים טריים
2 כוסות מים
כוס סוכר
שקית סוכר וניל
כמה טיפות מי זהר
רבע כפית מלח
3/4 כוס שמן
2 חלמוני ביצה L
כפית זרעי אניס
חופן צימוקים שטופים
חצי כפית קצח
כפית זרעי שומר
רבע כפית אבקת אפיה
כף אינסטנט פודינג וניל (לא חובה)
שומשום
איך מכינים-
ראשית נוסיף למיקסר עם וו לישה חצי קילו קמח,
וקוביית שמרים טרייה מפוררת, נתחיל לבחוש באיטיות ונוסיף בהדרגה 2 כוסות מים.
אחר כך נוסיף בהדרגה כוס סוכר, שקית סוכר וניל,
כמה טיפות מי זהר, רבע כפית מלח, 3/4 כוס שמן,
חופן צימוקים שטופים, 2 חלמוני ביצה,
כפית זרעי אניס, חצי כפית קצח, כפית זרעי שומר,
רבע כפית אבקת אפיה וכף אינסטנט פודינג וניל.
נבחוש הכל ביחד עד שנקבל בצק רך ומעט דביק, במידה וצריך נוסיף קמח.
נוציא את הבצק ונניח על משטח מקומח,
נלוש בידיים מעט, נכסה במגבת ונתפיח פעם אחת כשעה.
לאחר מכן נחלק את הבצק לכמה חלקים,
ניצור צורה כמו בתמונה עם כמה חתכים באמצע ונניח כל חלק על נייר אפיה.
נבריש בביצה טרופה עם מעט מים מעל ונניח להתפחה שניה.
נחמם תנור מראש ל180 מעלות, נבריש שוב בביצה טרופה ונפזר שומשום לפני ההכנסה לתנור.
נאפה עד השחמה וכשהבולו יוצא מהתנור בעודו חם נבריש במעט דבש.
בהצלחה!

קצת על בולו:

בולו טריפולטאי הוא לחם מתוק, מיוחד,
ותיק ומסורתי בקרב יהודי לוב.
הוא מאופיין במרקם רך ועסיסי,
וטעם עשיר הנובע מתערובת תבלינים מיוחדים כמו אניס,
קצח וזרעי שומר, לצד צימוקים.
את הבולו נהוג לאכול בחגים ובאירועים מיוחדים כמו ראש השנה,
יום כיפור והמימונה, הוא מסמל שפע, מתיקות והתחלה חדשה.
הבולו הוא חלק בלתי נפרד מהמורשת הקולינרית של יהודי לוב,
והיום הוא אהוב על רבים גם מחוץ לקהילה הטריפוליטאית.

טיפים לבולו:

  • מומלץ להשתמש בקמח מנופה, מסוג מיוחד ללחם, על מנת לקבל מרקם אוורירי ורך.
  • כמות הסוכר משפיעה על מידת המתיקות. ניתן להתאים את הכמות לטעמכם האישי.
  • אניס, קצח וזרעי שומר הם התבלינים המסורתיים אך ניתן להוסיף תבלינים נוספים לפי הטעם, כמו קינמון או הל.
  • ניתן למלא את הבולו במגוון מילויים, כמו תמרים, אגוזים או קינמון.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *