כל ראש השנה אני מכינה את הבסטיל הזה והוא מתחסל בשניות 😋
מתכון מאת Maayan Sitbon
הרכיבים-
8 תפוחי אדמה בינונים
3 ביצים
בצל
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1/2 קילו בשר טחון
כפית כורכום
חצי כפית פלפל שחור
כפית מלח
כפית מרק עוף
רבע כפית תבלין לקציצות
חצי כפית בהרט
קערת קמח לטבילה
איך מכינים –
ראשית נרתיח 8 תפוחי אדמה בגודל בינוני ו2 ביצים קשות
לאחר מכן נרסק את התפוחי אדמה לתוך קערה
ונוסיף את הביצים הקשות חתוכות לקוביות.
לקערה עם הפירה והביצים נוסיף מלח פלפל לפי טעם ונערבב היטב.
אחר כך במחבת נטגן בצל קצוץ עד שמתחיל להזהיב,
נוסיף את הבשר ונטגן עם הבצלים כמה דקות עד שמשחים,
נוסיף את התבלינים והפטרוזיליה בהדרגה ונערבב היטב שהתבלינים יתמזגו לבשר
נוריד את הבשר מהאש ונצנן
ניקח חופן מהפירה ונשטח על כף היד, נשים מתערובת הבשר ונעטוף לצורה כמו בתמונה
לאחר שסיימנו את כל התערובת נכין קערה עם בלילה מביצה ומעט מלח פלפל, ובקערה נפרדת קמח
כל בסטיל נקמח בקערה עם הקמח, ונעביר לבלילת הביצה,
לבסוף נעביר לטיגון בשמן עמוק על להבה בינונית ונטגן עד הזהבה.
נוציא וניתן לבסטיל לנוח כ5-10 דקות ונטרוף
בתאבון
קצת על בסטיל:
בטח! בסטיל הן מעדן מטריף, פופולריות במיוחד במטבח הטריפוליטאי.
הן עשויות מפירה תפוחי אדמה שעוטף בתוכו מילוי עשיר מבשר טחון, בצל מטוגן ותבלינים.
נהוג להכין את הבסטיל במיוחד בחגי תשרי ובפסח,
את הקציצות מטגנים עד להזהבה ונהנים מטעמן העשיר והמרקם הנימוח.