מאכלים לחגים ממולאים תבשילי עדות

לא יודעות מה להכין ? רעיון נוסף לסיר חגיגי לכבוד החגים

Ronit Sagie
לא יודעות מה להכין ? רעיון נוסף לסיר חגיגי לכבוד החגים
מתכון מאת Ronit Sagie
הרכיבים-
4-5 קישואים
1 בטטה
למילוי:
חצי קילו בשר בקר טחון
כוס וחצי אורז עגול
בצל 1 מגורד
עגבניה 1 מגורדת
כמון
בהרט
מלח
פלפל שחור
חופן כוסברה קצוצה
כף רסק עגבניות
מעט שמן
לרוטב:
3 כפות רסק עגבניות
מעט שמן
פפריקה מתוקה
מלח
פלפל שחור גרוס
כף רכז רימונים (לא חובה)
כוס וחצי מים
איך מכינים-
ראשית נפרוס בעזרת קולפן את הקישואים והבטטה,
נניח את הפרוסות על גבי נייר סופג ונפזר מעל מלח גס,
נשרה כ10 דקות על מנת לרכך את הירקות כדי שנוכל לגלגל בנוחות.
לפני הכנת המילוי נבשל את האורז העגול במים רותחים ומלח כ6 דקות בלבד, נסנן ונצנן.
למילוי נערבב את כל המרכיבים ביחד לתערובת אחידה, שימו לב כי כמויות התבלינים הן לפי העין.
ניצור קציצות קטנות, נגלגל בפרוסות הקישואים והבטטה ונסדר יפה בסיר גדול ורחב.
לרוטב נערבב את כל המרכיבים לרוטב אחיד.
לבסוף נכניס את הסיר (ללא רוטב) לתנור שחומם מראש ל250 מעלות למשך כ10 דקות.
לאחר 10 דקות נפזר את הרוטב מעל הממולאים ונכסה את הסיר בנייר כסף,
ננמיך את התנור ל200 מעלות ונאפה עוד כ40 דקות.
בהצלחה!

קצת על ממולאים:

ממולאים הם מנה אהובה ומסורתית במטבחים רבים בעולם, ובפרט במזרח התיכון.
המנה כוללת ירקות חלולים כגון פלפלים, בצלים, וקישואים ממולאים, כמו גם פרוסות של הירקות מגולגלות במילוי.
המילוי העשיר והמגוון בדרך כלל מתבסס על אורז, בשר טחון, תבלינים וירקות קצוצים.
הממולאים מבושלים ברוטב עגבניות עשיר או בתנור, עד שהירקות רכים והמלית מבושלת.
המנה הזו משלבת טעמים עזים ומגוונים, טקסטורות שונות,
והיא מושלמת לארוחה משפחתית חגיגית ואירוח חברים.
ממולאים הם גם מנה בריאה ומזינה, הודות למגוון הירקות והתבלינים שהם מכילים.

טיפים לממולאים:

  • ניתן להוסיף למילוי ירקות נוספים, כמו פטריות, קישואים מגוררים או אפונה.
  • הוסיפו טעם מעושן לממולאים, ניתן להוסיף מעט פפריקה מעושנת למילוי או לרוטב.
  • הגישו את הממולאים חמים לצד אורז לבן.
  • נוודא כי אנו ממלאים את הגלילים בצורה אחידה.

 

 

לעוד מתכונים לראש השנה לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *