מאכלים לחגים מתכונים מהירים צמחוני

כרובית מטוגנת – פריכה, זהובה, ממכרת ומשגעת מרוב יופי

Keren Yosefi-Hadar

 

 

כרובית מטוגנת – פריכה, זהובה, ממכרת ומשגעת מרוב יופי
מתכון של Keren Yosefi-Hadar

 

הרכיבים-
כרובית 1 שלמה גדולה
ביצה 1 L
כף רוטב צ'ילי מתוק
2 כפות קמח
רבע כפית כורכום
חצי כפית – כפית מלח
פלפל שחור גרוס חצי כפית
פירורי לחם זהובים
שומשום
איך מכינים –
לפני הכל נעביר את הכרובית שלמה למים רותחים ונחמם עד ריכוך,
נסנן נשטוף ונצנן את הכרובית ונחלק אותה לפרחים.
אחר כך נערבב בקערה ביצה, רוטב צ'ילי, קמח, כורכום, מלח ופלפל שחור לבלילה אחידה.
בקערה נפרדת נערבב פירורי לחם מוזהבים, שומשום וקמצוץ מלח.
נטבול את פרחי הכרובית בבלילה היטב,
לבסוף מהבלילה נעביר את הכרובית לפירורי הלחם ונטגן בשמן עמוק וחם להזהבה יפה.
בהצלחה!

שדרוג וגיוון לכרובית המטוגנת שלכם:

  • הוסיפו לציפוי תבלינים נוספים שאתם אוהבים, תבלינים יכולים להיות אבקת שום, בצל יבש או עשבי תיבול למיניהם.
  • אופציה בריאה – במקום טיגון בשמן עמוק נחמם תנור מראש ל200 מעלות ונאפה עד פרחי הכרובית המצופים במשך כ20-25 דקות או עד הזהבה.
  • בכדי לתת לציפוי להיצמד לפרחי הכרובית אפילו טוב יותר נעביר את פרחי הכרובית מצופים בפירורי הלחם לבמקרר למנוחה של כ30 דקות.
  • לאחר הטיגון, נניח את פרחי הכרובית המטוגנים כדי להסיר עודפי שמןאת הרוזות על נייר סופג כדי להסיר עודפי שמן.
  • נגיש את הכרובית עם תוספת מעל כמו בצל ירוק קצוץ, גבינה בולגרית מפוררת, טחינה בצד או רוטב ראנץ' ביתי טעים.

 

לעוד מתכונים לחג החנוכה לחצו כאן

 

לעוד מתכונים לצמחונים לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *