אורז פרסי מובחר
מתכון מאת : דליה סיני
הרכיבים-
4 כוסות אורז יסמין
כפית שמן
3 כפות מלח
כורכום
מלח
אם רוצים בצל/ תפוחי אדמה פרוסים
3 3
איך מכינים-
שוטפים היטב את האורז עד שהמים יוצא צלול ומסננים,
בנתיים מרתיחים מים בסיר עם כפית שמן ו3 כפות מלח
מבשלים את האורז כמו פסטה
כ5עד 10 דקות בישול, מסננים את האורז.
מסדרים בסיר טפלון פחות מרבע כוס שמן,
מוסיפים כורכום,מעט מלח ומעל מסדרים תפוח אדמה בעובי כ 3 ס״מ ומעל את האורז מסדרים יפה מהדקים בעדינות.
מעל האורז שמים מעט שמן מעורבב עם מים רותחים ומעט מלח
מכסים במגבת או בד מיוחד לספיגת אדים ומחזירים לאש כשעה ועשר דקות בדיוק על הגז הכי גדול אבל בלהבה הכי קטנה.
כדי לשחרר נכון את האורז מורידים מהאש את הסיר נותנים לו לנוח 5דקות ורק אז משחררים בעזרת צלחת עגולה
כמה נקודות חשובות !!!
האורז אני אוהבת יסמין (אורז ירושלים או השף הלבן)
להשיג בחנויות תבלינים
למטה אפשר להוסיף שומשום לפי בחירתכם
ממני באהבה
הדוגמה למטה עם תפוח אדמה
אפשר כל אורז?