מרק אפונה משגע
מתכון של גלית בן אהרון
הרכיבים-
בצל 1
חופן גבעולי סלרי
חופן פטרוזיליה
שורש סלרי
2 גזר
2 תפוחי אדמה
1 וחצי כוסות אפונה יבשה שטופה
חופן כוסברה קצוצה
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
כפית חויאג למרק
חצי כפית כורכום
חצי כפית כמון
איך מכינים –
תחילה נטגן בצל עד השחמה בסיר
נחתוך את הירקות לקוביות ואת הסלרי והפטרוזיליה נחתוך דק
אחר כך נוסיף את כל המרכיבים ובסוף את התבלינים
נוסיף מים רותחים עד גובה 3/4 סיר.
ונתן למרק להתבשל על אש נמוכה כ 50 דקות
ונתן למרק להתבשל על אש נמוכה כ 50 דקות
אחרי שהמרק מוכן נטחן אותו בעדינות שיהפוך לסמיך יותר
בהצלחה!
זו לא אמא מבשלת אלא אמא מבלבלת…
אותי לפחות היא הצליחה…
כל המרכיבים ברורים פרט לכמות המים, כמות הירקות והתבלינים מספיקים ל 3/4 סיר של ליטר מים או 3/4 סיר של 10 ליטר מים?
סיר מרק סטנדרתי לא של 10 קילו אז כמעט עד הסוף
איזה מין מתכון זה 3/4 סיר? מה גודל הסיר ? צריך לכתוב כמה מים יש להוסיף לכמות החומרים פה שלא יהיה דליל מדי או סמיך מדי, יש סירים עם קיבולת כפולה ומשולשת ביחסים.
סיר סטנדרטי למרק
נורא חבל שאתם לא מדייקים האפונה לא מתבשלת תוך חצי שעה !, מינימום שעה במקרה הטוב ולעתים שעתיים .
כדי לזרז מוסיפה מעט סודה לשתיה ללא אלומיניום, ותוך מספר דקות רך.
אתקן תודה
חשוב מאוד להשרות את האפונה כל הלילה ולקרת הבוקר לבשל עם כל המרכיבים
כשעה על אש בנונית על כריים חשמל מס 5 ועל גז בנונית
ואחרי כן לטחון עם עמוד תחינה ואז לשים חהייג' של מרק תמני כף אחת מלח חצי כף וכמון כף כל בסיר של שני ליטר בבישול של האפונה אני שם ליטר מים
המרק טעים מאוד. השריתי את האפונה היבשה מספר שעות לפני הבישול וזה תרם לריכוכה. כפית מלח בהחלט אינה מספיקה והוספתי לפחות עוד חצי כפית.
תודה מלח לפי טעם ותמיד אפשר להוסיף השרייה זה מצויין