פינוק שאי אפשר לעמוד בפניו – מאפינס גבינה וזיתים אפויים בתנור
מתכון של רונית רגוניס אור
הרכיבים-
כמות לתבנית סיליקון מאפינס של כ12 שקעים
גביע קוטג 250 גרם
3 ביצים
200 גרם גבינה צהובה מגורדת
1/3 כוס שמן
כוס קמח תופח
טבעות זיתים
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
איך מכינים –
נערבב בקערה את כל המרכיבים עד לאחידות
נעביר את הבלילה לתבנית מאפינס
נפזר מעל כולם שומשום לקישוט
נחמם תנור מראש ל180 מעלות
נאפה בערך 20 דקות עד השחמה קלה למעלה
מתכון מצוין לארוחת ערב מהירה, לחג השבועות ולאירועים אחרים
מתחסלים במהירות האור
בהצלחה!
טיפים למאפינס גבינה:
נוכל להשתמש במגוון סוגים של גבינה במתכון:
מוצרלה מגורדת, ריקוטה, פטה או שילוב של כמה סוגים ביחד
ניתן להשתמש בכל סוג של זיתים במתכון זה, שחורים, ירוקים או כל סוג אחר
ממליצה מאוד לחתוך את הזיתים לטבעות קטנות או קצוצים דק יעבוד הרבה יותר טוב
נוכל גם להוסיף תוספות אחרות שאוהבים כגון עגבניות מיובשות, פלפלים קלויים, בצל ירוק קצוץ וכו'
אפשר להוסיף תבלינים/עשבי תיבול כדי לשדרג את הטעם דוגמת אורגנו, בזיליקום, טימין, רוזמרין וכו'
לטעם רענן יותר אפשר להוסיף גרידת לימון, נותן טעם מאוד מעניין
למי שמעוניין ניתן גם להכין את המאפינס מראש ולשמור במקרר עד 3 ימים
אפשר גם כמובן להקפיא עד 3 חודשים
הגשה:
את המאפינס אפשר להגיש חמים או קרים
מומלץ להגיש לצד יוגורט, שמנת חמוצה, סלט פרשי
אפשר לאכול אותם כארוחת בוקר, צהריים או ערב, ארוחה מאוד דינמית