עוף צלוי עם תפוחי אדמה אין טעים מזה
איך אני אוהבת את הריח
עוף ותפוחי אדמה- מתכון מאת אילנית כרבי
הרכיבים-
6-8 חלקי עוף
6-8 תפוחי אדמה
2 בצלים
כף סילן
כפית כורכום
כף אבקת מרק
מלח
פלפל שחור
כוסברה יבשה קצת
איך מכינים-
ננקה, נשטוף ונסנן איזה חלקי עוף שרוצים .
נחתוך כשמונה תפוחי אדמה לחצי מהאורך ונרתיח במים כעשרים דקות ונסנן.
בסיר רחב נטגן 2 בצלים , אחד חתוך קטן והשני לחצי . כשזה זהוב נוסיף כף סילאן וכורכום .
נמניך את האש , נסגור את הסיר ונאדה את הבצל . לאחר שהבצל הפריש נוזלים.
נוסיף את התפוחי אדמה. נערבב נטגן מס' דקות ונוסיף את העופות . נוסיף ככוס מים רותחים עם כף מרק עוף .
נפזר מלח גס, פלפל שחור גרוס ,
כוסברה יבשה ונבשל על אש נמוכה עד שההתפוח אדמה והעופות רכים .
נכניס לכרבע שעה לתנור שחומם מראש על 200 מעלות טורבו ללא מכסה
עד לקבלת גון שזוף והרי לנו ארוחה מושלמת