פאי פילאס ותפוחים יפיפיה ומרשים – סירטון במתכון לצורה המושלמת
מתכון מאת צחית חמו
הרכיבים-
6-7 תפוחי עץ
חבילת בצק עלים פילאס מופשר
50 גרם חמאה/מחמאה רכה
ריבת משמש
מיץ מחצי לימון
כוס מים רותחים
2/3 כוס סוכר
כפית קינמון
איך מכינים –
ראשית נחצה את התפוחי העץ לשניים ונפרס דק (2 מ"מ),
נסיר בעדינות את הגרעינים בעזרת צנטר (לפי התמונה למטה).
נניח בקערה את תפוחי העץ הפרוסים ונוסיף מיץ מחצי לימון וכוס מים רותחים,
נכניס את הקערה למיקרו לחימום כ3 דקות.
לאחר המיקרו נכסה בניילון למספר דקות ולאחר מכן נסנן.
את בצק הפילאס המופשר נחתוך לרצועות של 5 ס"מ.
נבריש במעט חמאה/מחמאה על כל רצועה
ונמרח כפית ריבת משמש על כל רצועה.
בצלוחית קטנה נערבב 2/3 כוס סוכר וכפית קינמון, נערבב ונפזר מעל הריבה.
אחר כך נסדר את פרוסות התפוחים שהחלק המעוגל כלפי חוץ ובולט מעט מהבצק.
נסגור את החלק התחתון של הרצועה ונהדק מעט.
נגלגל בעדינות ונניח בתבנית שקעים משומנת בחמאה/מחמאה.
נפזר מעל הפאי מעט סוכר וקינמון מעורבבים יחד.
נחמם תנור מראש ל170 מעלות ונאפה כ45-50 דקות עד השחמה יפה,
נוודא שהבצק אכן השחים בצדדים.
נוציא ונפזר אבקת סוכר מלמעלה, בהצלחה!