האורז המושלם לארוחות החגיגיות של חגי תשרי
מתכון מאת אילנית בניזרי
הרכיבים-
2 כוסות אורז בסמטי/יסמין/פרסי
3.5 כוסות מים רותחים
כוס מיקס פיצוחים לא קלויים – /קשיו/שקדים/גרעיני דלעת
חצי כוס חמוציות
חצי כוס צימוקים בהירים
בצל 1 חתוך לרצועות דקות
2 כפות שמן
1/4 כפית קינמון
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
מלח לפי טעם
איך מכינים –
ראשית נקלה את הפיצוחים על מחבת חמה ללא שמן,
נקפיץ עד הזהבה קלה, נניח בצד ונצנן לטמפרטורת החדר.
את האורז נשטוף ונסנן.
אחר כך בסיר סוטאג' נחמם שמן, נטגן את הבצל עד להזהבה,
נוסיף את האורז ונטגן בשמן כדקה, נוסיף את הפיצוחים, התבלינים, המים
ונמשיך לבשל על להבה בינונית עד לצימצום הנוזלים.
נפתח את האורז בעזרת מזלג,
לבסוף נשאיר את הסיר סגור על גז כבוי 5 דקות ונגיש.
*נשתמש בכוס זהה לאורז ולמים.
בהצלחה!
קצת על אורז חגיגי:
אורז חגיגי הוא הרבה יותר מאשר תוספת לארוחה,
הוא מרכיב מרכזי בשולחנות החג של תרבויות רבות ברחבי העולם.
האורז, עם מרקמו הרך והגרגרים העגולים, מסמל שפע, פוריות ושגשוג.
הוא משמש כבסיס למנות מורכבות ומפוארות, ומעוטר בתבלינים,
פירות יבשים, אגוזים וירקות, כדי ליצור חגיגה של טעמים וצבעים.
לאורז החגיגי יש את היכולת להפוך כל ארוחה לאירוע מיוחד, ולהביא ושמחת חיים אל השולחן.