
אין על בוריקיטס כאלה פריכים
מתכון מאת אסתר סמרנו
הרכיבים –
4 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
כוס שמן
כוס מים פושרים
כפית מלח
כפית סוכר
למילוי:
גבינת פטה, קשקבל או כל גבינה אחרת שאוהבים כחצי קופסא
תפוח אדמה 1 בינוני
ביצה 1 L
איך מכינים –
לבצק – נערבב היטב את החומרים לבצק אחיד,
נניח בקערה את הבצק נכסה ונכניס למקרר להתייצבות.
למילוי: נגרד את הגבינה בעזרת פומפיה לקערה, נוסיף ביצה,
ותפוח אדמה מבושל ומרוסק היטב ונערבב הכל ביחד.
אחר כך נוציא את הבצק וניצור כ40 כדורים,
בכל כדור נניח כפית כפית וחצי מילוי ונסגור לצורת חצי ירח.
נניח בתבנית מרופדת בנייר אפיה, נמרח בביצה טרופה ונפזר שומשום מלמעלה.
לבסוף נכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ונאפה כחצי שעה עד הזהבה יפה.
בהצלחה!