בשר

קציצות אורז ממולאות בשר

קציצות אורז ממולאות בשר – טעים טעים במיוחד לכבוד שבת וחג
המתכון מאת – אילנה לוי💙
הרכיבים-
3 כוסות אורז
מלח
כוס קמח/ללא גלוטן בפסח או קמח מצה
3 בצלים
קילו בשר טחון
פטרוזיליה קצוצה
מלח
פפריקה
פלפל שחור
בהרט
איך מכינים –
לשטוף 3 כוסות אורז ולבשל 20 דקות עם כף שטוחה מלח. להוסיף עוד חצי כוס מים מבישול רגיל.
להניח בצד ולקרר לחלוטין.
המילוי; לטגן עם מעט שמן 3 בצלים קצוצים, להוסיף 1 קילו בשר טחון ופטרוזיליה קצוצה.
לתבל בחצי כף מלח, כפית פפריקה,
כפית פלפל שחור, חצי כפית בהרט לקובה, ורבע כפית ראס אל חנות ( לא חובה).
לבשל את הבשר עד שהנוזלים מתאדים לגמרי. לקרר את הבשר לחלוטין.
לאורז שבישלנו להוסיף כוס קמח ולהתחיל ללוש לבצק.
להוסיף מידי פעם עם הידיים חופן מים וללוש ולמעוך עד שמתקבל בצק יציב אבל דביק. לתת לו לנוח רבע שעה.
להכין מחבת עם שמן לא עמוק וגם לא מעט אלא שיכסו עד חצי גובה של הקציצות.
ליצור עיגולים מהבצק ולמלא במלית של הבשר ולסגור כמו קובה.
ממליצה עם ידיים רטובות ולטגן בשמן
בהצלחה – אילנה לוי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *