בשר

מתכון לקדרת צלי בקר רך ונימוח

אילנית כרבי

צלי בשר ברוטב מעלף של יין ופטריות

מתכון של אילנית כרבי

הרכיבים-
לבשר:
צלי כתף מספר 5, בערך קילו וחצי
חצי כפית כורכום
כפית פלפל אנגלי
חופן עלי דפנה
לרוטב:
בצל 1
3 כפיות שום כתוש
כפית כורכום
כף סילאן
סלסלת פטריות
כף מרק עוף
יין אדום קברנה
חופן קטן רוזמרין יבש
חופן קטן טימין יבש
חופן קטן כוסברה יבשה
חופן קטן פטרוזיליה יבשה
כפית מלח גס
כפית פלפל שחור גרוס
חופן פטרוזיליה טריה לקישוט
איך מכינים
הבשר:
נשים במים חמים גוש צלי מספר 5
תוך כדי נוסיף כורכום, פלפל אנגלי ועלי דפנה
נבשל את הבשר עד ריכוך, נסנן ונקרר, נשמור את הציר.
אחרי שמתקרר נחתוך לפרוסות
להכנת הרוטב:
בסיר רחב נטגן עד להזהבה את הבצל חתוך דק
נוסיף את השום הכתוש ונמשיך לטגן
אחר כך נשים כורכום, סילאן, פטריות חתוכות לרצועות ונערבב
נוסיף לאט את חתיכות הצלי הפרוסות, נתן להם טיגון קל
נוסיף כוס ורבע מים מהציר של הבשר ביחד עם המרק עוף
נוסיף לצלי חצי כוס יין קברנה, נפזר את עשבי התיבול היבשים, מלח גס פלפל שחור ונזגג עוד טיפה סילאן
נעביר לסיר ונבשל כשעה על אש נמוכה
אחרי הבישול נחמם תנור מראש ל200 מעלות טורבו ונכניס את הסיר כמו שהוא ל5 דקות
נוציא מהתנור נפזר מעל פטרוזיליה טריה לקישוט ונגיש
בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *