עוגת תפוחים מעלפת
מתכון של Judy Palti
הרכיבים-
4 תפוחי עץ ירוקים
100 גר' חמאה מומסת או חצי כוס שמן
2 ביצים שלמות
כוס ורבע סוכר
שקית סוכר וניל
כוס קמח
כפית אבקת אפיה
חצי כוס חלב או חצי כוס מיץ תפוזים
מיץ וגרידה מלימון אחד
כפית קינמון
איך מכינים-
לכל המידות נשתמש בכוס מדידה אוניברסלית
תחילה נשמן ונקמח תבנית בינונית
נקלף את התפוחים, נחתוך לרבעים, נפרוס לפרוסות דקות ונשים בקערה
נוסיף לתפוחים את הקינמון, מיץ וגרידת לימון נערבב ונשים בצד
נכין את הבצק מכל שאר המצרכים, נערבב הכל עד לקבלת בצק סמיך ונוזלי
לאחר מכן נעביר מחצית מהבצק לתבנית
מעל מחצית מהבצק ששמנו נפזר את תערובת התפוחים
את יתר הבצק נשפוך בתנועות סיבוביות מעל תערובת התפוחים
נחמם תנור מראש ל170 מעלות טורבו, נאפה כ30-40 דקות עד הזהבה קלה.
כשהעוגה מתקררת מעט , ניתן לפזר עליה אבקת סוכר לקישוט
בהצלחה!
האם ניתן להקפיא את העוגה הזו?
היי חיה, בהחלט אפשר להקפיא