איך מכינים –
ראשית נתחיל עם הבשר ,
גוש צלי כתף מספר 5,
לסגור בטיגון קל עם מעט שמן מכל הצדדים ולהניח בצד..
להרתיח את הבשר בכ – 2 ליטר מים, בצל שלם ,גזר מקולף.
פלפל אנגלי,עלי דפנה מעט כורכום ומעט פלפל שחור גרוס,
שעתיים וחצי בישול – אפשר שעה בסיר לחץ .
נסנן את הציר במסננת צפופה ונשמור במקרר .
לצנן את הבשר במקרר לכמה שעות או ללילה ואחר כך לפרוס לפרוסות.
לרוטב:
נטגן את הבצלים בשמן עד להזהבה ,נוסיף את רוטב ברבקיו ,כורכום ונערבב קלות .
נניח את פרוסות הבשר נטגן דקה מכל צד כעת נוסיף את 2 כוסות הציר בשר
את הכוסברה ,פלפל שחור גרוס, פלפל לבן ,נבשל חצי שעה ואז נוסיף את הפטריות והערמונים..
נבשל לעוד רבע שעה ואז נכין את בלילת האבקת רוטב לצלי ! .
בקערית קטנה נמזוג כוס מים רותחים ! נוסיף את האבקת רוטב צלי ,אבקת מרק עוף (ניתן לוותר על האבקת מרק עוף ) ודבש .
נערבב היטב ,נוסיף לסיר.
נבשל לעוד כעשרים דקות וזה מוכן !!
בהצלחה אילנית בניזרי ❤
במידה וחסר מלח תוסיפו מעט ,אבקת ציר בשר ואבקת מרק עוף מלוחים לכן תיזהרו עם המלח ! .
את הרוטב ברביקיו ניתן להמיר לרוטב …סצ'ואן…רוטב טראיקי…רוטב שזיפים ..