מרק תירס עשיר ומפתיע בסגנון אסיאתי – מושלם לארוחה חורפית
מתכון מאת Gali Levit
הרכיבים-
2 קופסאות שימורים של תירס
5 כוסות מים
2 כפות אבקת מרק עוף
4 כפיות סוכר
2 כפות קורנפלור
2-3 ביצים L
2 כפות רוטב סויה אמיתי
מלח לפי הטעם
כף שמן שומשום (לא חובה)
איך מכינים-
נשפוך לסיר קופסת שימורים של תירס עם הנוזלים ובעזרת בלנדר ידני נטחן למחית,
נוסיף לסיר את קופסאת התירס השניה ביחד עם הנוזלים לאחר שטחנו,
לאחר מכן מוסיפים מים ומתבלים באבקת מרק עוף,
סויה, סוכר ומלח לפי הטעם.
מביאים את הכל לרתיחה,
במקביל בקערה קטנה נערבב קורנפלור ביחד עם מעט מים
לתערובת חלקה ונפזר בסיר לאחר שרותח.
מורידים ללהבה בינונית וממשיכים לבשל את המרק עד שמסמיך בערך כ10 דקות,
מוסיפים את שמן השומשום מי שאוהבית ומערבבים לתוך המרק,
טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
בקערה חדשה נפרדת נטרוף ביצים היטב,
בעזרת מזלג נזלף נטיפים מהביצה לתוך הסיר,
נמשיך לבשל את המרק עד שהנטיפים של הביצה מלבינים.
לבסוף נעביר את המרק לקערת הגשה יפה ונפזר מעל עירית קצוצה או בצל ירוק קצוץ לקישוט
בהצלחה!
מרק תירס ביתי במרקם קרמי ובסגנון אסיאתי:
מרק תירס סיני – מרק מנחם מתאים לעונת החורף,
משלב בין מתיקות התירס לטעמים העמוקים של הסויה ומרק העוף,
המתכון מציע טויסט ייחודי עם הוספת הביצים ושמן השומשום,
כל אלה יוצרים לנו עומק ומורכות עם מרקם מושלם שעושה טוב בטמפרטורות הקרות.