בשר

קציצות שווארמה שאי אפשר להפסיק לאכול אותן

אסתי מתן
קציצות שווארמה שאי אפשר להפסיק לאכול אותן!!
ברוטב אפונה סלרי ולימון טעים
מאת – אסתי מתן
הרכיבים-
מצרכים לבלילה:
טוחנים במעבד מזון (לא מדי)
חצי בצל
חצי תפו״א
4 שיני שום
ומוסיפים לקערה
חופן פטרוזיליה כוסברה ועלי סלרי קצוצים
חצי קילו הודו פרגית ועוף טחונים
1 ביצה
3 כפות פירורי לחם
כף שמן
כף מים
תבלינים:
מלח, פלפל, כורכום, מעט מרק עוף,
מעט אגוז מוסקט, מעט ראס אל חנות ומעט קינמון.
איך מכינים – 
מערבבים היטב את הבלילה מכינים קציצות ושמים במקרר לנוח לפחות שעה,
ולאחר מכן מטגנים אותן בשמן לא עמוק בערך 2-3 דקות כל צד.
וכמובן אפשר לאכול אותן ככה הן טעימות מאוד ,
ואפשר להוסיף אותן לכל רוטב שרוצים.
אני הכנתי עם-אפונה עדינה סלרי ולימון:
מצרכים:
בצל גדול פרוס
שש שיני שום
חצי לימון קלוף חתוך לקוביות קטנות
חופן פטרוזיליה ועלי סלרי קצוצים
3 גבעולי סלרי חתוכים למקלות
חצי שקית אפונה עדינה
תבלינים:
מלח
פלפל
כורכום
כמון
מרק עוף
אגוז מוסקט
ראס אל חנות
אופן ההכנה:
מטגנים בצל ושום עד להזהבה,
מוסיפים לימון סלרי ועלים ומתבלים מערבבים ומוסיפים את האפונה ונותנים רתיחה של רבע שעה,
ואז מוסיפים מעל את הקציצות שטוגנו מראש,
אש נמוכה בישול של חצי שעה-ארבעים דקות.
בהצלחה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *