מתכונים מהירים צמחוני

קבלו את סיר הברכות של אילנית – המתכון המופלא של החג

אילנית בניזרי

סיר ברכות לראש השנה

תודה לאילנית על מתכון מופלא

מאת אילנית בניזרי
הרכיבים-
בצל גדול פרוס לרצועות
כרישה חתוכה גס
1/4 דלעת חתוכה לקוביות עם הקליפה
2 חבושים קלופים וחתוכים לפלחים
חופן תמרים צהובים (לפי מספר הסועדים)
עלי מנגולד (סלק ירוק) עם הגבעול חתוכים גס
חופן שעועית ירוקה טרייה או קפואה
2 כפות שמן
2 כפות סילאן
½ כפית כורכום
כוס מים רותחים מהולים בכפית אבקת מרק עוף
¼ כפית פלפל שחור גרוס
½ כפית קינמון
איך מכינים – 
נטגן את הבצל עם שמן עד להזהבה,
נוסיף סילאן וכורכום, ונערבב קלות.
נניח את הפירות והירקות בסיר (בצורה של קבוצות כמו בתמונה).
נוסיף את כוס המים הרותחים המהולים באבקת מרק העוף ונשפוך לסיר.
נפזר מעל הירקות את הפלפל ונבשל על להבה נמוכה עם מכסה סגור כ-40 דקות.
לאחר הבישול נסיר את המכסה ונפזר מעל הירקות את הקינמון.
נכניס את הסיר לתנור שחומם ל-200 מעלות לרבע שעה עד שמתקבל צבע צהוב ענברי.
הסיר שלי מורכב מתוך סדר הברכות
קרא= דלעת
רוביא= שעועית ירוקה או לוביה
כרתי= כרישה (לוף)
סלקא= עלי מנגולד (סלק ירוק)
תמר= תמרים צהובים
פרי חדש= חבושים
רימונים, דבש, תפוח וראש של דג נכין בנפרד.

תגובה 1

  1. בעונה הזו יש ארטישוק ירושלמי
    תפוח אדמה ירושלמי
    אנחנו מכינים מסורתית סיר עם
    דלעת בטטות תפוחי אדמה ותפוד ירושלמי
    אפשר להוסיף שום והצל הטרום טיגון
    אם אוהבים
    ועוף אם רוצים בשרי
    סילאן קינמון זנגביל טיפה ציפורן ואגוס מוסקט
    מלח פלפל
    בישול ארוך איטי
    עד שמוכן בצבע חום עם רוטב כבד מתוק
    שנה טובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *